U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Wikster van het Wad.

Van Pia naar heks tot Wikster van het Wad. 

Heel gewoon

Heel bijzonder

Gewoon een heel bijzonder persoon

 Mijn interesses in de natuur en in het spirituele, bracht me langs vele wegen. Het paranormale, de natuur religies, de energieën in en om ons. Ik ben leergierig en heb mijn kennis overal vergaard. Tot ik hoorde wat werkelijk een Heks is. En dat is wie ik ben een Heks. Een Heks leeft dicht bij de natuur.

Wikster is een oud Gronings woord voor Heks. Ik woon in de provincie Groningen aan het Wad bij Bierum. Hier bij mij aan het Wad tussen de agrariërs, is dat zo vanzelfsprekend voor mij. Ik volg het Jaarwiel, de zaai en oogstfeesten. En leef met het ritme van de Maan. De Maan zorgt voor Eb en Vloed,, de zee is mijn achtertuin. Hierdoor ben ik me bewust van Moeder Aarde. En de elementen waaruit zij maar ook wij bestaan.

In mijn tuin heb ik een Rustpunt genaamd Wiksterstee. Stee is Gronings voor plek/plaats. Wiksterstee is gelegen aan wandel- en fietsroutes. Het Pronkjewailpad heeft hier de Oostroute. Wiksterstee is natuurlijk een Pronkjewail. [Een mooie plek langs de route.]  Ik heb hier een stempelpost en daar kun je als deelnemer van het Pronkjewailpad hier een Pronkjewail scoren. [Korting bon voor activiteiten bij WvhW.]  Als Wikster van het Wad, heet ik jullie welkom op mijn site en/of bij de Wiksterstee. Een unieke gelegenheid om zo laagdrempelig kennis te maken met Hekserij. Of om samen de Hekserij in alle vrijheid uit te dragen. Als hoedster van Moeder Aarde, vind ik het belangrijk dat de Oude Religie blijft bestaan.